Kiki napisał(a):
Kto jak kto, ale Ty midbwoy znasz się na rzeczy
Ja zawsze z młodzieżą
Tak, czy siak zabiorę tę butelczynę na party i tam się zastanowimy, co dalej z tym fantem zrobić
zoltar napisał(a):
Tak, czy siak zabiorę tę butelczynę na party i tam się zastanowimy, co dalej z tym fantem zrobić
po malym zakropieniu gardełka,ciekawe pomysły same wpadaja do głowy
Kamikaze :zjem
sześć kieliszków do wódki
shaker
20 ml niebieskiego curaçao (Bols Blue)
40 ml wódki Bols
20 ml soku cytrynowego
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszków.
u-bot kolegi marynarza :yahoo
kufel piwa i seta czystej
dwa góra trzy i zanurzasz się pod stół :swir
Najskuteczniejszym drinkiem jest "Wieniawa", pity przez generała Wieniawę - Długoszowskiego w dwudziestoleciu międzywojennym. Oto przepis:
Do dużej szklanki leje się setkę Wyborowej i do tego dolewa się setkę Żytniej. Pije się duszkiem do dna. (Genialne w swej prostocie )
Ponadto w tej kategorii wysoko plasują się rosyjskie "niedźwiedzie" :
"Biały niedźwiedź" - zmieszane, sto gramów szampana i pięćdziesiąt gramów spirytusu.
"Niedźwiedź brunatny" - gdzie szampana zastępuje się gruzińskim koniakiem.
Ja jednak preferuję łychę najlepiej dobrą, choć w ostateczności może być czerwony szwendak czy też balans. Tylko na litość boską, droga młodzieży, zapamiętajcie na całe życie: picie whiskey z colą to profanacja, siara, i wieś totalna.
Ufff to mam szczęscie pije z pepsi
Niestety Berliner, pisząc Cola miałem na myśli wszystkie "cole" obojętnie czy pepsi-cola, coca-cola, polo-cola, czy jakiekolwiek inne badziewie.
Ale nie przejmuj się, na całym świecie ludzie w ten sposób profanują ten szlachetny trunek. Kolejny dowód na to, że świat stał się jedną wielką wioską.
Jak te driny ostatnio Mieto widzialem to bylo dawno temu, ale pamiętam cukier z trzciny cukrowej, limonki i słynne PITU
No właśnie Mieto, już dawno miałeś podać przepis na słynnego drinka z rumem
Vicmac napisał(a):
czerwony szwendak czy też balans.
Możesz jaśniej ?
Kiki napisał(a):
No właśnie Mieto, już dawno miałeś podać przepis na słynnego drinka z rumem
Vicmac napisał(a):
czerwony szwendak czy też balans.
. Możesz jaśniej ?
Szwendak = Johny Walker (Jaś Wędrownik), balans = Ballantine's....
Vicmac napisał(a):
Ja jednak preferuję łychę najlepiej dobrą, choć w ostateczności może być czerwony szwendak czy też balans. Tylko na litość boską, droga młodzieży, zapamiętajcie na całe życie: picie whiskey z colą to profanacja, siara, i wieś totalna.
To coś specjalnie dla Ciebie Vicmac.
- 50ml Balantines lub Red Label.
- 75ml sok (nie napój - za słaby, nie nektar - za ostry) żurawinowy.
- 25ml świeżo wyciskany sok z limonki.
Przygotowanie:
Do "whiskaczówki" wrzucić 1/3 kostek lodu. Zalać sokiem z limonki. Uzupełnić "szkotem" lub innym podobnym powoli lejąc po lodzie, tak aby się nie połączyły dwa roztwory. Zalać podobnie i delikatnie sokiem żurawinowym. Jeśli są to małe szklanki to proporcje odpowiednio zmniejszyć.
Smacznego :zjem . Dziś chlapnę parę takich :zjem
Dziś wieczorem z mężem mamy szczególną uroczystość -kolejną rocznicę ślubu. Opiekunowie do dzieci już załatwieni, czyli dziadkowie Na pewno przygotujemy coś z Waszych przepisów. Pozdrawiam
To też się podczepię do tematu Polecam Long Drink - Sweet Dream
20 ml Wódka Żołądkowa Gorzka tradycyjna; 10 ml świeżego soku z cytryny; 40 ml soku ananasowego; plastry świeżego ogórka; Sprite jako uzupełnienie. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, przekładając plastrami ogórka. Wszystkie składniki mieszamy i przelewamy do szklanki po czym uzupełniamy Spritem. Do dekoracji używamy plasterek ogórka.
druga wersja:
* wódka żołądkowa gorzka (40 ml)
* Sprite (120 ml)
* lód
* świeży ogórek
* sok z cytryny lub plasterek cytryny jak kto woli
Ja osobiście wolę drugą wersję ale to według gustu. Tylko ostrzegam, Sweet Dream jest w smaku bardzo orzeźwiający, lekko wchodzi, więc można się ... zmasakrować ))
Ostatnio edytowany przez dzidzia (2011-04-17 10:34:56)
Ja tam jednak wolę czystą "setę"
Juliusz Gajusz Cezar napisał(a):
Ja tam jednak wolę czystą "setę"
Jeszcze może z kolegami pod murem ??
W mieszkowickim dyskoncie pojawiły się napoje, które należy "doprawić" alkoholem 40%. Przetestowałem coś o nazwie Kamikaze Killer. Całkiem podobne do oryginału. Mniej kwaśne o większej wyczuwalności alkoholu.
Jak przetestuję kolejny instant to dam znać.