Witam czy ktoś się orientuje co się dzieje z Restauracją Dąbrówka(dawniej Graniczna)?? tzn. wiem że jest zamknięta, coś tam ktoś próbował kiedyś robić... ale nie widać aby były tam jakieś postępy... od kilku lat... wszytko stoi w miejscu....
sagittarius napisał(a):
Witam czy ktoś się orientuje co się dzieje z Restauracją Dąbrówka(dawniej Graniczna)?? tzn. wiem że jest zamknięta, coś tam ktoś próbował kiedyś robić... ale nie widać aby były tam jakieś postępy... od kilku lat... wszytko stoi w miejscu....
A szkoda w latach siedemdziesiątych centrum Mieszkowic ,bardzo smakowało piwo po mszy niedzielnej ,jak na tamte czasy była ok .
Nie tylko w latach siedemdziesiatych Romanie, później także było pyszne, zwłaszcza po niedzielnej mszy świętej:)
Kilka lat temu ktoś chciał nabyć budynek po Dabrówce a może i kupił nawet, niestety odwiedzając kilka razy w roku Mieszkowice nie widzę żadnych zmian, wiec może na chęciach się skończyło. Szkoda, bo dobra lokalizacja.
Ja tam piłem tylko "Złotą Rosę" Czy ktoś jeszcze pamięta jej niesamowity smak :?: Co do samego lokalu to podobno ktoś go zakupił i... to wszystko.
ja Mulatka
Kiki napisał(a):
Ja tam piłem tylko "Złotą Rosę"
Czy ktoś jeszcze pamięta jej niesamowity smak :?: Co do samego lokalu to podobno ktoś go zakupił i... to wszystko.
kik,i jo jest nawalony ale dąbrówka na lata siedemdziesiat była super katowice może sie równaćź z kochanom do mbrowką , ale co wy morzecie wiedzieć m lodziedzy
roman napisał(a):
Kiki napisał(a):
Ja tam piłem tylko "Złotą Rosę"
Czy ktoś jeszcze pamięta jej niesamowity smak :?: Co do samego lokalu to podobno ktoś go zakupił i... to wszystko.
kik,i jo jest nawalony ale dąbrówka na lata siedemdziesiat była super katowice może sie równaćź z kochanom do mbrowką , ale co wy morzecie wiedzieć m lodziedzy
Kocham takie wypowiedzi
ja też kilka razy zawitałem do słynnej mordowni gdzie barmanką była Pani Maria Jakubik ( szacunek)
Tzw Tramwaj w Dąbrówce to tylko część lokalu. Jak dobrze pamiętam na parterze była także restauracja, a na piętrze sala balowa. Przez pewien czas odbywały się tam też potańcówki ( 1985 ? )
Były, były.
.
Ostatnio edytowany przez Mukiszanu (2020-09-13 20:28:05)
marek332 napisał(a):
Znajomy ostatnio mi powiedziaĹ Ĺźe bardzo dobrze zrobiÄ jak do mojej restauracji kupiÄ papierowe sĹomki ze sklepu https://papierowe.slomki.biz .Ja go posĹuchaĹem i te sĹomki kupiĹem.